学校日記

<2月21日(金)の給食 ガーリック&ごまきなこトースト わかめサラダ 豆乳ミネストローネ >

公開日
2025/02/26
更新日
2025/02/26

給食

<2月21日(金)の献立>

ガーリックトースト、ごまきなこトースト、わかめサラダ、

豆乳ミネストローネ、牛乳

=====================


きなこを水で少し練ってからごまとバター・はちみつと合わせた特製のペーストを塗ったごまきなこトーストは、鉄分とカルシウムをたくさん摂ることができます。保育園給食からヒントを得て作ったレシピです。ミネストローネは豆乳でマイルドに仕上げています。


< Menu for February 21 (Friday)>
Garlic toast, sesame-kinako toast, seaweed salad, soy milk minestrone, and milk
______________________

The special sesame-kinako toast, made by mixing kinako with a little water and then blending it with sesame, butter, and honey, is rich in iron and calcium. This recipe is inspired by the nursery school lunch. The minestrone is mellowed with soy milk.

Komatsugawa Junior High School, Edogawa Ward, Tokyo, Japan Free School Lunch Menu 

========================

<2月21日(星期五)的菜单:>
大蒜吐司,芝麻黄豆粉吐司,海带沙拉,豆奶蔬菜汤,牛奶
_______________________

特制的芝麻黄豆粉吐司,将黄豆粉用少许水拌开,然后与芝麻、黄油和蜂蜜混合后涂抹,这种吐司富含铁和钙。这道食谱灵感来自托儿所的午餐。蔬菜汤用豆奶调和,使之更加柔和。

日本东京都江户川区,小松川中学校,无偿午餐菜单 

  • ◎◎◎20250221001s.JPG
  • ◎◎◎20250221002s.JPG

https://edogawa.schoolweb.ne.jp/1320147/blog_img/231960960?tm=20250226110234

https://edogawa.schoolweb.ne.jp/1320147/blog_img/231960961?tm=20250226110235