<2月20日(木)の給食 厚揚げの肉味噌がけ 野菜の生姜漬け かき玉汁 >
- 公開日
- 2025/02/20
- 更新日
- 2025/02/20
給食
<2月20日(木)の献立>
厚揚げの肉味噌がけ、野菜の生姜漬け、かき玉汁、
ごはん、牛乳
============
厚揚げは、薄味で少し煮てから濃いめの味付けに仕上げた肉味噌をかけています。あっさりした厚揚げにこっくりとした風味の肉味噌をかけることで、白いご飯によく合うおかずになっています。かき玉汁は鰹の厚削りのおだしにこだわって作ります。
=================
<February 20th (Thursday) Menu>Atsuage (deep-fried tofu) with meat miso sauce、Vegetables in ginger marinade、Kakitama soup、Rice、Milk
Atsuage is simmered lightly with a mild seasoning before being topped with a rich-flavored meat miso sauce. By adding the hearty meat miso to the lightly flavored Atsuage, it makes a great side dish that pairs well with white rice. The Kakitama soup is made with special care using thick bonito flakes for the broth.
Komatsugawa Junior High School in Edogawa Ward, Tokyo JAPAN - Free School Lunch Menu
================
<2月20日(星期四)菜单>厚炸豆腐配肉味噌酱、姜汁腌制蔬菜、鸡蛋花汤、米饭、牛奶
厚炸豆腐先用淡味煮一会儿,然后浇上味道浓郁的肉味噌酱。通过在淡味的厚炸豆腐上加上浓郁的肉味噌酱,它成为了一个非常适合搭配白米饭的菜肴。鸡蛋花汤则是使用厚削的鲣鱼片精心制作的高汤。
日本东京都江户川区小松川中学 - 免费午餐菜单