学校日記

<4月25日(金)の給食 もやしとちくわおお浸し ひじきご飯 擬製豆腐 なめこ入り味噌汁 >

公開日
2025/04/25
更新日
2025/04/25

給食

<4月25日(金)の献立>


ひじきご飯、もやしとちくわのお浸し、擬製豆腐、なめこ入り味噌汁 牛乳 


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今日の給食はひじきや、なめこといった食材を使用しています。食物繊維やミネラルなどが多く含まれているため、体に良い食べ物です。食事といえばカロリーばかりを気にする人もいますが、エネルギーの基になる炭水化物や、体の材料になるタンパク質をしっかりと食べていてもビタミンやミネラルを摂らなければ、体に不調が出る事があります。バランス良く栄養素を摂取する事が大切です。

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<April 25th(FRI)>

Hijiki rice, bean sprouts and chikuwa salad, imitation tofu, miso soup with nameko mushrooms, milk


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Today's school lunch uses ingredients such as hijiki and nameko mushrooms. They are good for your body because they contain a lot of dietary fiber and minerals. Some people only care about calories when it comes to food, but even if you eat a lot of carbohydrates, which are the basis of energy, and protein, which is the material of the body, if you do not take in vitamins and minerals, your body may become unwell. It is important to take in nutrients in a balanced way.


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