学校日記

<3月14日(金)の給食 かつおのうまだれ焼き 野菜の辛子じょうゆ和え 豚汁 >

公開日
2025/03/14
更新日
2025/03/14

給食

<3月14日(金)の献立>

かつおのうまだれ焼き、野菜の辛子じょうゆ和え、豚汁、

ごはん、牛乳

====================



豚汁は汁物部門の第1位でした。根菜や油揚げ、豆腐、豚肉など多くの食材を使用しているため、食べ応えがあります。鰹は鉄分が多く成長期におすすめの魚です。

_________________________


<March 14 (Fri)>

Katsuo no Umadare-yaki (Grilled Bonito with Savory Sauce),Vegetables with Mustard Soy Sauce Dressing,Pork Miso Soup(Tonjiru),Rice, Milk

=========================================


Pork miso soup ranked first in the soup category. It is hearty and satisfying because it includes a variety of ingredients such as root vegetables, fried tofu, tofu, and pork. Bonito, being rich in iron, is highly recommended for children during their growth period.


Edogawa City, Tokyo, Japan – Komatsugawa Junior High School, free school lunch menu


__________________________________________________


<3月14日(星期五)菜单>
鲣鱼风味酱烤,芥末酱油拌蔬菜,猪肉味噌汤,米饭、牛奶

=========================================


猪肉味噌汤在汤类部门中排名第一。由于包含根类蔬菜、油炸豆腐、豆腐和猪肉等多种食材,非常有饱腹感。鲣鱼富含铁元素,非常适合正处于成长阶段的孩子。


日本东京都江户川区—小松川中学校 免费学校午餐菜单