<3月13日(木)の給食 さとう揚げパン 小松菜ツナごまサラダ ABCスープ >
- 公開日
- 2025/03/14
- 更新日
- 2025/03/14
給食
<3月13日(木)の献立>
さとう揚げパン、小松菜ツナサラダ、ABCスープ、
オレンジ、牛乳
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3年生が家庭科の食育で学んだことを活かして立てた家庭科献立です。今日は3年E組の献立です。以下は生徒からのコメントです→「この献立のコンセプトは、絶対美味しい!初挑戦!です。栄養に偏りのない美味しさをこだわりました。給食初、揚げパンの味を砂糖にしてみました。今までの給食では、揚げパンの砂糖あじが無かったので、この機会にぜひ揚げパンの味のレギュラーメンバーになってくれたらと思います。甘いものが多いので、タンパク質を何の料理に入れるか、どの食材にするか、なかなか決まらなく、調整するのがとても難しかったですが、先生方にアドバイスをもらい解決することができました。美味しく食べてくれると嬉しいです!」
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< March 13 (Thu)>
Sugar-coated fried bread, Komatsuna Tuna Salad, ABC Soup, Orange, Milk
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This is a home economics menu created by the 3rd-grade students based on what they learned about dietary education in their home economics class. Today’s menu was designed by Class 3-E. Below are the students’ comments: "The concept of this menu is 'Absolutely Delicious! First Attempt!' We focused on creating a menu that is both delicious and nutritionally balanced. We tried making sugar-coated fried bread for the school meals for the first time. Since fried bread with sugar flavor has never been served before, we hope this becomes a regular menu item. While the menu includes many sweet items, deciding where to include protein and which ingredients to use was very challenging. However, thanks to advice from the teachers, we were able to resolve this issue. We hope everyone enjoys the meal!"
Komatsugawa Junior High School in Edogawa Ward, Tokyo, Japan Free School Lunch Menu
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<3月13日(星期四)菜单>
砂糖炸面包、小松菜金枪鱼沙拉、ABC汤、橙子、牛奶
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这是由三年级学生根据他们在家政课中学习的饮食教育知识设计的家政菜单。今天的菜单由三年E班设计。以下是学生的评论: “这个菜单的概念是‘绝对美味!首次尝试!’我们专注于创造一个既美味又营养均衡的菜单。这是第一次尝试将糖味炸面包加入到学校餐中。因为之前的学校餐中没有糖味炸面包,我们希望它能成为一个固定的菜单项目。虽然菜单中甜食较多,但决定在哪道菜中加入蛋白质和选择哪些食材非常具有挑战性。然而,在老师们的建议下,我们解决了这个问题。希望大家能喜欢这顿餐点!”
日本东京都江户川区 小松川中学校 免费学校午餐菜单