学校日記

<3月11日(火)の給食 レバーのごまがらめ 切干大根のナムル 豆乳味噌汁 >

公開日
2025/03/11
更新日
2025/03/11

給食

<3月11日(火)の献立>

レバーのごまがらめ、切干大根のナムル、豆乳味噌汁、

ごはん、牛乳

================



毎日お祭りのような給食も3年生が居ない日はひと休み。鉄分たっぷりのレバーをメインにしカルシウムと食物繊維の多い切り干し大根をナムルにして添えました。味噌汁は豆乳のまろやかな味わいとコクで塩分が抑えられます。


________________________


<March 11th (Tuesday) Menu>

Liver Coated in Sesame、Stir-fried Kiriboshi Daikon、Soy Milk Miso Soup、Rice、Milk

=================

Even the lively atmosphere of daily school lunches takes a break when the third-year students aren't present. We’ve featured iron-rich liver as the main dish and paired it with stir-fried kiriboshi daikon, which is high in calcium and dietary fiber. The miso soup is enhanced by the mild taste and richness of soy milk, which also helps to reduce the salt content.


Edogawa Ward, Tokyo, Komatsugawa Junior High School Free School Lunch Menu


__________________________


<3月11日(星期二)菜单>


芝麻裹肝、炒切干萝卜、
豆浆味增汤、白饭、牛奶

========================


每天像节日一样热闹的午餐,在三年级学生不在时也稍作休息。主菜选用富含铁分的肝,加上含有丰富钙质和膳食纤维的切干萝卜拌菜。味增汤因豆浆的醇厚味道和浓郁口感而更添风味,同时减少了盐分。


日本东京都江户川区 小松川中学校 免费午餐菜单


  • 20250311001s.JPG
  • 20250311002s.JPG
  • 20250311004s.JPG

https://edogawa.schoolweb.ne.jp/1320147/blog_img/232237223?tm=20250311125440

https://edogawa.schoolweb.ne.jp/1320147/blog_img/232237224?tm=20250311125440

https://edogawa.schoolweb.ne.jp/1320147/blog_img/232237225?tm=20250311125440