<2月19日(水)の給食 ドライカレー ひじきサラダ オレンジ >
- 公開日
- 2025/02/19
- 更新日
- 2025/02/19
給食
<2月19日(水)の献立>
ドライカレー、ひじきサラダ、オレンジ、牛乳
===============
ドライカレーはSDGs献立の時に活用した大豆ミートを使用したものです。肉が少ないのでバーチャルウォーターも少なく、環境に優しいカレーになりました。肉のコクが少ないので、代わりに生姜とニンニクをいつもより多く使っています。
==============
<February 19th (Wed) Menu>keema curry ( minced-meat curry)、Hijiki Salad、Orange、Milk
Minced-meat curry: This dish uses soy meat, which was previously used in our SDG (Sustainable Development Goals) menu. As it contains less meat, it uses less virtual water, making it an environmentally friendly curry. Since the richness from the meat is reduced, we have added more ginger and garlic than usual to compensate.
Komatsugawa Junior High School, Edogawa Ward, Tokyo, Japan - Free School Lunch Menu
==================
<2月19日 (星期三) 菜单>日式干咖喱米饭、海藻沙拉、橙子、牛奶
日式干咖喱米饭:这道菜使用了曾在SDG(可持续发展目标)菜单中使用过的大豆肉。由于含有较少的肉,因此使用的虚拟水也较少,使得这道咖喱更加环保。为了弥补肉类的浓郁,我们比平时多添加了姜和大蒜。
日本东京都江户川区小松川中学 - 免费午餐菜单