学校日記

<2月14日(金)の給食 小松菜ともやしのナムル レバーの変わり揚げ 春雨スープ >

公開日
2025/02/15
更新日
2025/02/15

給食

<2月14日(金)の献立>

レバーの変わり揚げ、小松菜ともやしのナムル、春雨スープ、

ひじき炒飯、牛乳

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レバーの変わり揚げは味付けに白ワインと味噌を使っています。洋風と和風のコラボでちょっと変わったレシピなのでこの名前です。小松菜ともやしのナムルは茹で加減と冷却時間が重要!加熱し過ぎないシャキシャキ感がポイントです。


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<Menu for Friday, February 14:Crispy Liver with Wine and Miso、Namul of Komatsuna and Bean Sprouts、Harusame Soup、Hijiki Fried Rice、Milk>


Crispy Liver with Wine and Miso uses white wine and miso for seasoning. It’s a unique recipe that combines Western and Japanese flavors, hence the name. For the Namul of Komatsuna and Bean Sprouts, the key is the cooking time and cooling time! The crisp texture without overcooking is the highlight.


Katsushika Junior High School in Edogawa Ward, Tokyo, Free Lunch Menu

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<2月14日(星期五)的菜单:酒味味噌炸肝、小松菜和豆芽拌菜、粉丝汤、裙带菜炒饭、牛奶>


酒味味噌炸肝使用白葡萄酒和味噌调味。这是一道独特的食谱,结合了西方和日本的风味,因此得名。对于小松菜和豆芽拌菜,关键在于烹饪时间和冷却时间!保持脆感而不过度加热是重点。


东京都江户川区松川中学校 免费午餐菜单