<3月21日(金)の給食 トマトと鶏のペンネ 青のりポテトビーンズ オニオンスープ >
- 公開日
- 2025/03/25
- 更新日
- 2025/03/25
給食
<3月21日(金)の献立>
トマトと鶏のペンネ、青のりポテトビーンズ、オニオンスープ、牛乳
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小さく切ったじゃがいもと薄く衣をまとった大豆をこんがり揚げて、青のり塩でまぶした青のりビーンズは隠れた人気メニュー♪
大豆をおいしく揚げるコツは、乾物大豆を硬めに茹でてあげ、じっくり揚げて水分をしっかり油と交換させることです。
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<March 21(Fri)>
Tomato and chicken penne, seaweed potato beans, onion soup, milk
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The seaweed beans, a hidden favorite dish, are made by cutting potatoes into small pieces and coating soybeans in a thin batter before frying them until crispy and sprinkling with seaweed salt. To fry soybeans deliciously, the secret is to boil dried soybeans to a firm texture, fry them carefully, and allow the oil to replace the moisture thoroughly.
Free school lunch menu at Komatsugawa Junior High School, Edogawa Ward, Tokyo, Japan.